De mooiste droomvilla's in Spanje
Bel Ben's huizen Spanje:
     Ben:    +31 654 962 506
   

Spaarder begint 2016 met renteverlagingen

Voor spaarders belooft 2016 nog weinig goeds. Zij hebben in het nieuwe jaar al een serie renteverlagingen voor de kiezen kregen.

Zo verlaagde ING deze week de rente op gewone spaarrekeningen van 0,7 naar 0,6 procent. Triodos Bank liet er ook geen gras over groeien en bracht de spaarrente op nieuwjaarsdag al omlaag van 0,4 naar 0,3 procent. Op dezelfde liet LeasePlan Bank de rente voor spaarders zakken van 1,1 naar 1 procent.

 

Geld stallen op een termijndeposito kan bescherming bieden tegen verder dalende spaarrentes. Maar ook daar staan de rendementen onder druk. De Belgische bank Argenta verlaagt aanstaande maandag de rente op eenjarige deposito’s van 1,35 naar 1,3 procent. De rente op tweejarige deposito’s gaat bij Argenta omlaag van 1,45 naar 1,4 procent.

Negatieve rente

De rente is momenteel historisch laag door het beleid van de Europese Centrale Bank om de economie te stimuleren met extreem lage rentetarieven. Spaarexperts houden er dan ook rekening mee dat de spaarrente de komende maanden verder omlaag gaat. Maar zij verwachten niet dat er dit jaar een negatieve rente op spaargeld komt in Nederland.

Spaarders kregen eerder bij de Duitse Skatbank en de Deense FIH Erhvervsbank al wel te maken met een negatieve rente, waarbij zij moesten betalen voor het stallen van hun spaarcenten.

 

Bron: Telegraaf vr 08 jan 2016

door Bernard Vogelsang