De mooiste droomvilla's in Spanje
Bel Ben's huizen Spanje:
     Ben:    +31 654 962 506
   

Waarom de Costa Blanca?

costa-blanca

‘Voor een gezonder leven!’

En wie wil dat nu niet?

‘Costa Blanca’ betekent letterlijk ‘witte kust’ en wordt, volkomen terecht, ook wel het ‘Florida van Europa’ genoemd. Zandstranden en lage duinen zijn afgewisseld met rotspartijen en steile kusten waardoor er een boeiend landschap ontstaat in tinten wit, blauw, oker- en groen. De Costa Blanca is hierdoor een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa met prachtige steden zoals Alicante en Torrevieja. Beroemd om hun musea, gevarieerde winkels, bars, (tapas) restaurants, theaters, concertzalen en… niet in de laatste plaats, een vriendelijke, gastvrije bevolking.

 

Heilzame werking

De toename van toeristen uit noorden en midden van Europa in het zuiden van de provincie Alicante is niet alleen vanwege de rust die er heerst in het zonovergoten landschap. De heilzame werking van de schone lucht, het milde middellandse zeeklimaat en het overvloedige mineraal houdende water van de zoutmeren ´Salinas´ met hun  therapeutische werking, dragen er zeker toe bij dat vele levensgenieters in dit deel van de Spaanse kust hun El Dorado vinden. De verdamping van het water zorgt immers voor een microklimaat met milde wintertemperaturen. Behalve voor de therapeutische therapie ontdekt men steeds meer mogelijke toepassingen voor dit overgeconcentreerde water. De zoutmeren hebben een natriumchloride gehalte (kookzout) van 150-180 gram per liter. Andere belangrijke mineralen zijn magnesiumchloridesulfaat, kalium- en natriumbromide en calciumsulfaat. Mensen met artritis en artrose komen naar de Costa Blanca voor de sterk geneeskrachtige werking van het klimaat. Astmapatiënten hebben meer lucht want door allergieën geïrriteerde slijmvliezen komen weer tot rust. Eczeem verdwijnt. Hartpatiënten vinden hier hun welverdiende rust en ontspanning. Opmerkelijk veel reumapatiënten kunnen na verloop van tijd hun medicijnen laten staan. De klimatologische omstandigheden aan de Costa Blanca zijn werkelijk uniek te noemen zonder snelle opeenvolging van hoge- en lage druk gebieden. Een ideaal klimaat voor personen die aan hart- en vaatziekten lijden.

Lange zomerdagen, weinig regenbuien en schone lucht (er is geen vervuilende industrie in de wijde omgeving) zijn de mooie de klimatische eigenschappen van dit gebied.
Rust, ontspanning, gezond inheems eten met veel vis, groenten en fruit zorgen, voor een gezonder en beter leven.

 

Gezondste woongebied

De Costa Blanca wordt terecht beschouwd als één van de mooiste kusten van heel Spanje, met meer dan 320 zon-dagen per jaar en een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 graden. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat de Costa Blanca door de WHO – de wereld gezondheidsorganisatie – aangeduid wordt als één van de gezondste woongebieden op aarde. Nergens aan de Middellandse Zee kust zijn zoveel stranden zo dicht bij elkaar te vinden met een blauwe vlag. Met name in de omgeving van Guardamar de Segura is de kust adembenemend, omdat direct achter het strand de beboste zandduinen voor een boeiende afwisseling in het landschap zorgen. Rond Guardamar verrijzen nieuwe ‘dorpen’, waar vooral veel buitenlanders zich vestigen omdat alle gewenste faciliteiten voorhanden zijn. Met als extra verrassing volop Nederlandse producten in de supermarkten.
Spanjaarden leven over het algemeen zeer gezond en hebben dan ook een lange levensverwachting. Hart- en vaatziekten komen slechts zelden voor dank zij zowel het klimaat als de voedingscultuur. De Mediterraanse keuken bestaat vooral uit vis, schaaldieren, look, olijfolie, fruit en groenten. Een vetarm, voedzaam en bijzonder gezond dieet.
Het gezondheidszorgsysteem van Spanje, zowel openbaar als particulier wordt beschouwd als één van de beste in Europa. Voor EU burgers zijn er waardevolle garanties met betrekking tot gezondheidszorg.

Wijds panorama

De meest zuidelijke stad aan de Costa Blanca is Torrevieja. De stad is één van de snelst groeiende steden van Spanje. In tien jaar tijd is het inwonersaantal meer dan verdrievoudigd (circa 100.000 inwoners). Naast de productie van zeezout, leeft Torrevieja hoofdzakelijk van de vakantiehuizenmarkt. Het gebied rondom telt circa twintig golfbanen. De stad heeft veel geïnvesteerd in een aantrekkelijke boulevard, die een wijds panorama biedt met verscheidene fonteinen die letterlijk en figuurlijk bruisen van het leven.

Duizenden buitenlanders komen naar dit gebied van Spanje op vakantie en worden op slag verliefd op deze streek. Niet zo verbazingwekkend dat velen hier ook een vakantie- of permanente woning aanschaffen.
Liefhebbers kunnen volop: zeilen, (kite) surfen, duiken, tennissen, paardrijden maar ook lekker wandelen en uiteraard golfen op één van de vele prachtige banen in de regio.